Hubert de Lartigue: 1950 pin-up bugün !

Paris pin-up / Lartigue

Ara verdiğimiz blog yazılarımıza çağdaş çizer Hubert de Lartigue ile devam ediyoruz !

1963 Angers/Fransa doğumlu Lartigue, Ecole Duperré ve Ecole Estienne okullarında öğrenim gördüğü dönemlerde farklı bilim kurgu çizgi romanları için çizimler yapmıştır.

2000'lere gelindiğinde, 1950 pin-up sanatını çağdaş zamanda en iyi uygulayan illüstratörlerden biri olarak adını duyurdu.

Paris New York / Lartigue

Fransız pin-up sanatının babası olarak bilinen Pierre Laurent Brenot(1913-1998) ile Amerikan pin-up sanatının önde gelen isimlerinden Alberto Vargas'ın (1896-1982) ve dönemin diğer usta sanatçılarının çizgisinde olan eserleri ile Lartigue 20. yüzyıl ortası Fransız-Amerikan pin-up estetiğini 21. yüzyıla taşıyabilmiş ender çizerlerdendir.

Bettie in Space / Lartigue

Vertige / Lartigue

Les Baguettes - Lartigue

Figüratif bakışa konu olacak Lartigue işi ise sanatçının Les Baguettes eserindeki model ile aynı adı taşıyan Attakus heykeltraşları tarafından yapılan Octavie heykelidir, çağdaş pin-up sanatından önemli bir örneğin iki boyuttan üç boyuta geçişi olan bu heykel 50cm. uzunluğunda ve 34,5 cm. yüksekliğinde büyük ölçek bir çalışmadır, sadece 50 kopya üretilmiş olan heykelin sertifikaları Hubert De Lartigue imzalıdır.

Octavie - Lartigue - Attakus




                                                                                                                                                     Bib Fortuna 11.2010
                                                                                                                                                                                   Figüratif